Şişli Atatürk Müze Evi Ziyareti

İSTEK Özel Acıbadem Ortaokul PDR Bölümü’nün düzenlediği etkinlikte sınıf başkanı öğrencilerimizle 14 Aralık 2017 tarihinde Şişli Atatürk Müze Evi’ni ziyaret ettik.

“Bir Ulusun Kurtuluşuna İlk Adımın Atıldığı Mekân” olarak da bilinen, Mustafa Kemal Atatürk`ün Milli Mücadele Çalışmaları sırasında kiracı olarak kaldığı ev.

Mustafa Kemal Paşa, Aralık 1918-16 Mayıs 1919 tarihleri arasında kaldığı bu evde asker ve sivil arkadaşlarıyla birlikte vatanın kurtuluş planlarını hazırladı. Çalışma arkadaşları arasında, İsmet (İnönü) Paşa, Ali Fuat (Cebesoy)Paşa, Kazım (Karabekir) Paşa ve Rauf Orbay gibi önemli isimler vardı.

Evin 3.katı ise annesi Zübeyde Hanım ve kız kardeşi Makbule Hanım tarafından kullanılıyordu.

Atatürk Müzesi koleksiyonunun önemli bölümünü Atatürk`ün kişisel eşyaları, kıyafetleri, üniformaları, askeri ve sivil yaşamına ait fotoğrafları, el yazısı ile yazdığı çeşitli belgeleri, madalyaları, hatıra eşyaları oluşturmaktadır.

Müze yetkilisinden bilgi alan öğrencilerimiz ilgi ve merakla müzeyi gezdiler, ziyaret bitiminde müze yetkilileri bugüne kadar ziyarete gelen en ilgili ve düzenli öğrenci grubuydu diyerek teşekkür ettiler.

Sınıf başkanlarımızın ziyaretle ilgili görüşleri:

Bu müze çok güzeldi, Dolmabahçe kadar güzeldi. Sanki Atatürk’ü orada benim yanımda hissettim. Çok ama çok güzeldi.

5-A Doğa CEYHAN

Bu müze gezisi ben ve arkadaşlarım için çok iyiydi. Atatürk’ün Şişli’deki evini gezerken gördüğümüz her şey harikaydı.

5-A Doğa CEYHAN

Bu geziden çok etkilendim, Atatürk’ten kalan eşyaları görmek beni çok etkiledi, keşke daha önce gitseydim.

6-C Feyza KISMET

Atatürk’ün bir zamanlar yaşadığı eve gitmek ve ona ait eşyaları görmek çok güzeldi. Madalyaları, kıyafetleri, dokunduğu şeyleri herkes görmeli.

7-B Sevda Tuna TOMBAK

Gezi çok güzeldi, sanki Atatürk’ün yanındaymış gibi hissettim. Hiç sıkılmadım ve çok etkilendim.

7-D Kaan ÖZTÜRK

Bana göre müze çok güzeldi, bizim kendi tarihimizi öğrenmek için çok faydalıydı; bence çok öğretici ve çok güzeldi.

7-C Sarp DÖNMEZ

Dolmabahçe Sarayı ve Anıtkabir’den sonra gittiğim özel ve unutamayacağım gezilerden biri oldu. Teşekkürler öğretmenim J

7-E Deniz Demir TAVRAK

Bizleri saygı ve incelikle temsil eden öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.